Zsákbamacskák négykeréken

Zsákbamacskák négykeréken

Amikor a kereskedő megkérdezi tőlünk tetszik-e az autó, a sarkunkra kell állni és rafinált taktikával elővezetni, miért is szeretnénk kevesebbet fizetni. De vajon mindent észrevettünk? Nem tudott elhallgatni előlünk semmilyen körülményt? Biztos jó vétel lenne? Mennyit kell még költeni rá?

Tudd meg, érdemes-e megvenni a kiszemelt autót

A használtautó vásárlás kockázatait ki ne szeretné minimálisra csökkenteni? Mindenki szeretne őszintén beszélni a tulajjal és olyan dolgokat is megtudni tőle, amit annak nem érdeke elmondani. Ilyen beszélgetés ezért soha nem zajlik le. A típus kiválasztásánál sok fórum és video segít a kiválasztásban. Ezek segítenek eldönteni, hogy egy típus hibáival együtt tudunk-e majd élni. Azonban az autót közelről vizsgálva adódhatnak meglepetések. Nos, olyan szakértő nélkül, aki ismeri az árulkodó jeleket, nem lenne szabad megkötni az adásvételit egyik új használt autóra sem.

Ennek a szakértőnek nem csak a motorháztető alá kell bejutnia, hanem a kocsi alá is be kell tudni nézni, hiszen az alváz állapota, a futómű lógása, a fékek esetleges hibája, vagy a sebességváltó, az esetleges csöpögések és a kipufogórendszer százezrekkel nehezíthetik a használatot vásárlás után.

Egy valóban alapos átvizsgáláshoz el kell vinni az autót a telepről, vagy a tulaj háza elől egy csápos emelős vagy aknás szervizbe még akkor is, ha nincs rajta rendszám. Úgyhogy cél az új autóval még vásárlás előtt a Gyömrői 115, mert a rendszám ma már nem lehet kifogás az eladó részéről, ahogy az sem, hogy nem nézhetjük meg alaposan.

Ütős érvek az alkuhoz

Szóval átvizsgáljuk az autót és megállapításainkat szóban mondjuk el. Kérésre, az állapot felmérő lapot adjuk oda. Szívesen mellé tűzünk egy alkatrész és javítási díj árajánlatot is. Így igazán ütős érvekkel a kézben lehet készülni az alkura. A kereskedésbe menet a visszaúton már végig lehet gondolni, mit válaszolunk majd a kereskedőnek, ha felteszi a kérdést: „- Na, tetszett az autó?”

De megengedik a kereskedők?

Igen. Ha egy kereskedő felismeri valakiben a komoly érdeklődőt, engedni fogja a tüzetes átvizsgálást. Még akkor is, ha az autón nincs rendszám és erre van egy kevesek által ismert lehetőség. Komoly autókereskedők nemhogy megengedik, de készülnek is az átvizsgálási kérésekre és a rendszám nélküli autók legális mozgatására. Éves díjat fizetnek egy úgynevezett „P” rendszámra, amiről tudni kell, hogy az autóban kell ülnie a rendszám tulajdonosának, sőt csak ő vezethet azon az útvonalon. A „P” rendszámos út tehát nem helyettesíti a próba vezetést, de legalább az autó eljuthat hozzánk Kőbányára.

Mielőtt hozod az autót…

Igen, ide kell szólni mondjuk egy nappal előtte, és biztosítani fogjuk a szabad emelőt. Ezen kívül a kereskedővel meg kell beszélni, hogy valaki rabolja majd az idejét erre az időre. Az átvizsgálás kb 30 perc. Az oda-vissza út is van legalább ennyi. Ha „P” rendszámot kell felszerelni, az 10 perc lehet. Az előnyök felbecsülhetetlenek egy kis szervezésért cserébe.

Nézd ki az autót és jelentsd be hozzánk vásárlás előtti átvizsgálásra!

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Your comment:

Your name: