Az állásidő a legnagyobb költségtényező?

Az állásidő a legnagyobb költségtényező?

Ahol az autó termelőeszköz, az állásidő a legnagyobb költségtényező.

Gyorsan megnézzük és gyorsan javítjuk az autókat, hogy minél előbb újra termeljenek. Flotta partnereinknek elsőbbségi időpontfoglalást biztosítunk kedvezményes alkatrész árakkal és szerviz díjakkal, egyedi megállapodás keretében. Flottaszerviz szolgáltatásunkat személyautóktól a 3,5 tonnás tehergépjárművekig vállaljuk.

Tudjuk, hogy a fuvarozó cég csak akkor termel, amikor járművei szállítanak. A személyszállítók csak akkor keresnek, amikor címről-címre szállítják utasaikat. A szervizcég csak akkor tudja elhárítani a hibát ügyfeleinél, ha el tud oda jutni. A beszerelést, telepítést végző cég csak akkor keres, ha szakemberei és a beszerelendő termék/alkatrész eljut a telepítés/szerelés helyszínére.

A gyors szerviz csökkenti az állásidőt

Az állásidők csökkentésén tudatosan dolgozunk évek óta. A flották gyors szervizeléséhez, hatékony üzemben tartásához az OM Flotta Autószerviz megfelelő szervezettséget, szakember kapacitást, műszaki erőforrásokat és szakmai felkészültséget biztosít. Emellett azt tapasztaltuk, hogy a flották hatékony üzemben tartásáért partnerünk flotta használói is sokat tehetnek. Részünkről biztosítjuk a szervezett, határidőre elvégzett, szakszerű munkát és a legnagyobb gondosságot. Partnerünktől a rendszeres megjelenést és az előrelátást kérjük.

Rendszeres ellenőrző átvizsgálásokkal a szervizben töltött idő a felére csökken, ez saját tapasztalat. Néhány partnerünk a rendszeres behívásokat és átvizsgálásokat külön kéri, saját termelésének emelt szintű biztonsága érdekében. A rendszeres karbantartások körét rugalmasan változtatjuk az igényeknek megfelelően.

Az állásidő csökkentésének fontos tényezője, hogy a meghibásodásokat gyorsan orvosolni tudjuk. Ennek hátterét ellátó partnereink gondos kiválasztásával biztosítottuk. A szükséges alkatrész legtöbbször 1 órán belül rendelkezésre áll. Így nem csak a jól előre látható alkatrész cseréket tudjuk megoldani, hanem az átvizsgálások során feltárt váratlan hibák döntő többségét is gyorsan elhárítjuk.

Flottaszervizünk rendszeres és rendhagyó szolgáltatásai

Partnereink leggyakoribb kérése a téli/nyári gumicsere, a gumiszerviz és az abroncsok szakszerű tárolása. Minden esetben javasoljuk a rendszeres futómű beállítást és átvizsgálást, a közlekedés biztonsága érdekében. A futóművek épségének fontosságát ebben a cikkünkben fejtjük ki.

A rendszeres olajcserétnem igénylik a gépjárműveiket napi szinten nagyobb mértékben használó flották, mert futásteljesítményük miatt egy éven belül akár többször is cserélnek motorolajat. Azonban az olajcsere kapcsán tudni kell, hogy a motorban olyan korrozív folyamatok zajlanak, ami miatt az évenkénti rendszeres olajcsere még akkor is javasolt, ha a futásteljesítmény miatt az nem lenne indokolt.

A motorolajok felhasználási javaslatában mindig információt kapunk a futásteljesítmény/idő kapcsolatáról. Általában ilyesmi olvasható az olajkatalógusokban, hogy: 10.000km, vagy 1 év. Longlife olajoknál pedig 30.000 km vagy 2 év.

Rendszeresnek mondható karbantartási kérés a folyadékok minőségi és mennyiségi ellenőrzése. Leg kézenfekvőbb a fagyálló folyadék szintellenőrzése, ahogy a fékfolyadéké, vagy a szervó folyadéké is. Kevesen gondolnak azonban a fagyálló folyadék fagypont ellenőrzésére, még kevesebben arra, hogy a fékfolyadék elöregedése és a szervó folyadék természetes szennyeződése balesetveszélyt és további meghibásodások egész láncolatát rejti magában.

A motordiagnosztikát és fékellenőrzést szívesen végeznénk rendszeresebben megelőzés jelleggel, de ezeket csak a meghibásodás előjeleit tapasztalva kérik azok a flotta használók, akik valóban képesek az autó futását figyelve megsejteni, hogy valami nincs rendben. A műszakilag felkészületlenebb flotta használókat általában műszaki mentéssel is támogatnunk kell a legváratlanabb helyzetekben, -időben és -helyszínen. Ezért számukra az állásidő minimalizálása érdekében minél több rendszeres karbantartást javaslunk.

Természetesen teljes szerviz szolgáltatást nyújtunk flotta partnereinknek a rendszeres karbantartási munkákon felül. A teljesség igénye nélkül:

  • biztosítási ügyintézés
  • műszaki vizsga
  • motor javítás, motordiagnosztika
  • katalizátor-, DPF részecskeszűrő- és kipufogó javítás
  • futómű javítás
  • klíma feltöltés, klíma javítás
  • karosszéria munkák
  • fényezés
  • matricázás, emblémázás (kizárólag szerződőtt flotta partnereinknek)

Kérd egyedi ajánlatunkat, hogy flottád hatékonyan termeljen!